2020-03-15 2262 views
話說為左食土豆絲,考慮左陣食呢間好,定隔離舖好(都係同一類)。不過而家肺炎咁勁嘅時候,最後就入左呢間食,因為隔離舖有人打邊爐,驚驚。入到去,成間舖得一枱人食緊野,果時係晚上7點幾,好驚訝,明明隔離舖坐滿人。講返正題先,入左去,侍應姐姐好熱情招待我地,叫我地坐邊都得,不過要我地將茶水搗落碗度,先有意識比個兜我地搗水,而咁岩又有人入嚟坐低,侍應姐姐竟然好主動比個兜佢地洗碗,嗯..有d扣分,係懶?定係唔記得呢?叫完野食,喺度等,不過可能計埋我地,得3枱人,侍應姐姐們3-4個企埋一齊喺度吹水,吹水唔緊要,佢地把聲又響又尖,好後悔坐角落頭嘅枱,d聲應到我耳仔超級痛!野食我地叫左少辣,叫左3味餸,叫左個炒豬肚、土豆絲、茄子條。個炒豬肚愈食愈辣,要係咁送飯;土豆絲就另一翻風味,唔似我以前食過嘅味道,最初頭係冇乜味,食食下就酸酸地,冇乜辣味。茄子條就有d驚喜,佢辣得嚟口感同味道都好好,佢唔會太生、唔會太林,個樣靚過餐牌幅圖,係辣,但係味道夠濃,值得推介!食食下,成間舖坐剩2枱吉枱,班職員坐喺其中一枱開飯,開飯都唔緊要,知佢地返工可能要咁晏放飯,都登佢地辛苦。點知,佢地傾計聲嘈、好興奮大叫都算,仲要用電

食食下,成間舖坐剩2枱吉枱,班職員坐喺其中一枱開飯,開飯都唔緊要,知佢地返工可能要咁晏放飯,都登佢地辛苦。點知,佢地傾計聲嘈、好興奮大叫都算,仲要用電話播片勁大聲,好影響

就係咁,我地都係快d食完、快d走,野食係唔錯,不過真係嘈到個人好煩,耳仔好痛!
2020-03-14
$150 (Dinner)
  • 雙椒蒸茄條