2024-12-13
今日喺D2食咗一間好有聖誕氣氛嘅越南餐廳,一路播住聖誕歌仲有好靚嘅裝飾,勁有feel🎄.越南芝士牛柳咖喱農夫包🥘($158)呢個包外脆內軟,裡面嘅牛柳好嫩,配上濃郁嘅咖喱醬,仲有芝士融化咗,真係好正!每一口都充滿咗香味,食完之後令人心情都好好😆.蝦膏海鮮炒河粉($108)呢碟河粉炒得非常香👍🏻蝦膏嘅味道好濃郁,海鮮新鮮,口感滑溜。河粉吸收咗所有嘅醬汁,食落去真係好過癮,完全唔會膩,仲想再食多一碟!.越式芋圓椰汁凍($68) 🍮🐇呢個甜品真係好清新,椰汁香滑,芋圓軟綿綿,食落去有種夏天嘅感覺,特別適合炎熱嘅天氣。甜度剛好,唔會太膩,真係一個完美嘅結尾!.總括來講,我對今日嘅食物真係好滿意,無論係味道定係擺盤都好有水準,絕對值得再來!如果你鍾意越南菜,呢間餐廳真係唔可以錯過!.🤤未飽啊指數: 7.5/10👍🏻餐廳性價比: 7.5/10.Chill Vietnam Cuisine and Bar (荔枝角)荔枝角長義街9號D2 Place ONE 3樓301號舖.#hkfoodieblogger #hkfood #foodporn #meibaoar #foodie #飲飲食食 #hkeat
🤤未飽啊指數: 7.5/10
👍🏻餐廳性價比: 7.5/10
荔枝角長義街9號D2 Place ONE 3樓301號舖
#hkfoodieblogger #hkfood #foodporn #meibaoar #foodie #飲飲食食 #hkeat #openricehk #hkfoodpic #hkfoodblogger #hkig #hkfoodie #香港美食 #852foodie #foodpornhk #l4l #foodporn #buffethk #foodgasm #foodlover #veganfood #eat #foodpics #cafehk #hkcafe