去完D2 Place市集,經過見到呢間隱蔽麵包舖櫥窗嘅麵包同西餅迷你精緻😍有大量唔同口味嘅麻糬布丁包:原味、朱古力、抹茶、焙茶仲有新出嘅牛奶布丁同焦糖芝士麻糬波波!$12/粒,$45/ 4粒▶️ 牛奶布丁麻薯 Mochi with milk pudding ($12)最型呢個🖤黑色麻糬包承載住白色牛奶布丁麻糬包薄身,但口感煙靭(尤其底部)唔洗真係要成舊麻薯已經好食冇一般麻糬波波咁硬皮同油膩👍🏻原來係黑芝麻囗味😍帶沙沙口感令我諗起芝麻糊,有驚喜牛奶布甸都有3cm高冇流心效果,不過好動L,質感似奶凍牛奶味香🥛帶天然奶甜味,整體成個唔太甜牛奶同黑芝麻好夾雖然望落細粒,但一個都有 65g重,有質量一個作飯後甜品係Perfect✨ 唔heavy-好有驚喜,個人覺得好食過一般食嘅麻糬波波同布丁麵包其實都唔大似麵包,而係一個帶有煙靭皮嘅奶凍🥰呢間麵包舖俾我感覺走新穎型格路線有好多新奇款式,例如薄荷朱古力乳酪鹼水包、開心果pretzel💚服務好,衛生OK,麵包全部新鮮製造價錢合理,值得回購相信其他茶類口味一樣出色😚
去完D2 Place市集,經過見到呢間隱蔽麵包舖
櫥窗嘅麵包同西餅迷你精緻😍
有大量唔同口味嘅麻糬布丁包:原味、朱古力、抹茶、焙茶

仲有新出嘅牛奶布丁同焦糖芝士麻糬波波!
$12/粒,$45/ 4粒

最型呢個🖤黑色麻糬包承載住白色牛奶布丁
麻糬包薄身,但口感煙靭(尤其底部)
唔洗真係要成舊麻薯已經好食
冇一般麻糬波波咁硬皮同油膩👍🏻
牛奶布丁麻薯

原來係黑芝麻囗味😍帶沙沙口感令我諗起芝麻糊,有驚喜
牛奶布甸都有3cm高
冇流心效果,不過好動L,質感似奶凍
牛奶味香🥛帶天然奶甜味,整體成個唔太甜

牛奶同黑芝麻好夾
雖然望落細粒,但一個都有 65g重,有質量
一個作飯後甜品係Perfect✨ 唔heavy

好有驚喜,個人覺得好食過一般食嘅麻糬波波同布丁麵包
其實都唔大似麵包,而係一個帶有煙靭皮嘅奶凍🥰

呢間麵包舖俾我感覺走新穎型格路線

服務好,衛生OK,麵包全部新鮮製造
價錢合理,值得回購
相信其他茶類口味一樣出色😚