2020-05-25 2504 views
疫情關係已經好耐冇見朋友, 難得大家 夾啱時間, 朋友提議到銅鑼灣謝斐道535號Tower 535 地下G05A號舖及1樓的SENSU 食下午茶。 一坐低大家都睇中Deluxe Afternoon Tea Set $328 (member price) , 套餐包括有自家製紅菜頭三文魚、 海膽蒸蛋伴松露馬鈴薯泡沫、 脆炸蝦多士、 鮮果三文治、 日山 A5和牛迷你漢堡、 意大利黑醋醃漬士多啤梨、 三文魚籽脆脆、 菠蘿意式奶凍、 咖啡。自家製紅菜頭三文魚~ 一啖一口清清地, 味道ok。海膽蒸蛋伴松露馬鈴薯泡沫~ 香濃的松露味, 加上滑溜的蒸蛋,yummy 。脆炸蝦多士~ 外層脆卜卜, 細細件不會膩。鮮果三文治~ 味道特別, 但我都係比較喜歡鹹味的三文治。日山 A5和牛迷你漢堡~ 和牛漢堡口感juicy, 值得推介。意大利黑醋醃漬士多啤梨~ 味道酸酸的, 個人感覺不太喜歡。三文魚籽脆脆~ 脆脆已經腍了, 幸好有三文魚籽可以加分。菠蘿意式奶凍~ 香滑的奶凍, 甜度適中。咖啡~ 熱咖啡味道香濃, 配上熱辣辣的鮮奶。這個afternoon tea 原價是$368, 可以即場做會員之後是$328,
疫情關係已經好耐冇見朋友, 難得大家

自家製紅菜頭三文魚~ 一啖一口清清地, 味道ok。

脆炸蝦多士~ 外層脆卜卜, 細細件不會膩。

鮮果三文治~ 味道特別, 但我都係比較喜歡鹹味的三文治。

意大利黑醋醃漬士多啤梨~ 味道酸酸的, 個人感覺不太喜歡。

三文魚籽脆脆~ 脆脆已經腍了, 幸好有三文魚籽可以加分。

菠蘿意式奶凍~ 香滑的奶凍, 甜度適中。

咖啡~ 熱咖啡味道香濃, 配上熱辣辣的鮮奶。

這個afternoon tea 原價是$368, 可以即場做會員之後是$328, 環境舒適,tea set 價錢親民, 店員不停地添水, 服務周到, 下次有機會嚟試下晚餐。

2020-05-21
$181 (Tea)
  • DeluxeAfternoonTea