2018-05-23 295 views
生日男朋友帶左我黎呢間atum dessert。 ATUM 系以創新嘅西式甜品做主打,除左好食之外~每樣甜品仲好靚,好似一件藝術品咁。間店鋪唔系好大,大約容納到10幾人左右,如果要黎嘅開飯友,記住記住訂位,如果唔系好易摸門釘架啦!一坐低,店員就拎左menu 比我地,仲有杯welcome drink ,清清喉嚨,好refreshing。我地叫左個席前甜品,然後甜品師就問我地有無特別野想寫落個甜品度,我生日緊系要寫happy birthday 啦。甜品師傅會即席系我地面前畫畫,佢每用一種材料都會同我地講解,例如用左咩醬、咩果凍、生果乾、脆米、抹茶麻糬、朱古力脆片等,仲叫我同男朋友試下畫添!不過我地都無咩藝術細胞,畫左2下都系交返比專業人士😛。完成左幅畫,甜品師傅仲用液態氮整左個ATUM 好出色嘅分子雪糕。一路整一路有煙出黎,睇到我地嘩嘩聲🤣。個甜品唔單止玩得、食得仲睇得,鐘意食甜品嘅一定要試呀!

甜品唔單止玩得、食得仲睇得,鐘意食甜品嘅一定要試呀!