2020-01-14
New Year's Eve前夕同閨蜜去左尖沙咀一間環境幾靚既餐廳酒吧Chill下餐廳佈置走簡約田園風 環境清靜可能因為同時係酒吧既關係 播既音樂都遍輕快同閨蜜叫左cocktail同mocktail各一杯 一向唔飲酒既閨蜜揀左Cinderella小妹試飲左啖 味道酸酸甜甜 清新開胃而小妹就order左餐廳職員推介既Flowerbed賣相好靚 佈滿唔同顏色既花瓣 猶如一個迷你花海野飲已經好靚 估唔到食物既賣相更靚點左最高人氣既Garden signature salad 無論食材還是賣相都有別於平日既沙津 好似藝術品一樣魚子醬松露帶子三文魚他他 呢個係全晚吃貨小妹最欣賞既dishes最頂層既帶子好滑 帶濃郁既松露香味 三文魚他他既味道好開胃 令人食唔停口由於閨蜜戒牛多年 所以main dishes我地揀左法式燒半熟藍鰭吞拿 但食落既口感竟然有d似和牛粒配埋個sauce味道不錯基本上食完頭3樣菜式已經飽左9成 所以最尾既意粉好食都只能淺嚐
餐廳佈置走簡約田園風 環境清靜
可能因為同時係酒吧既關係 播既音樂都遍輕快