2021-05-25
同男友睇完戲,來Boring 食晚飯,幸好早入座,所以唔使等位,7點後開始多客人。環境乾淨燈光鮮明,有綠油油植物裝飾,冷氣亦夠涼爽,而且服務好,上菜及落單都流暢。我地點左套餐 A+B $238 (送小食一份),價錢都吸引。墨西哥脆薯格薯格份量頗多,最岩傾計時食,又夠飽肚,有牛油果醬、芝士醬、酸忌廉,伴清新蕃茄粒、醃得酸酸地帶點微辣的墨西哥辣椒,味道豐富,口感多層次。特別係牛油果醬同酸忌廉,creamy又唔會好膩,墨西哥辣椒仲越食越開胃。虎蝦墨魚汁意大利飯墨魚汁好香,同意大利飯融合一起,雖然食到個咀黑哂,但味道滋味帶鮮,令人回味。意大利飯口感較軟綿,咸度調得剛好,虎蝦算大隻,炸至金黃香脆,肉質爽彈。香草牛油汁伴本菇燒春雞燒春雞做幾好正,雞皮好薄好香脆,而且唔肥,雞胸肉都做得嫩滑,保留肉汁,加上用大量香草,帶有陣陣rosemary香,配搭creamy 牛油汁,滑溜帶香又唔膩,令雞肉濕潤,本菇增加口感。士多啤梨奶昔果香味十足,打得厚身細滑,味道濃郁,唔會過甜,飲落好fresh好清新冰涼,奶味同士多啤梨味都平衡到。Boring Calada季郵限定有3款特飲,其中一款就係呢杯由pineapp
墨西哥脆薯格
虎蝦墨魚汁意大利飯
香草牛油汁伴本菇燒春雞
士多啤梨奶昔
Boring Calada
季郵限定有3款特飲,其中一款就係呢杯由pineapple, coconut, milk打成的,有菠蘿的酸甜同果香,飲落有椰奶味,口感香滑,賣相吸引。