2021-07-14 240 views
☕️我特別喜愛Dirty,先落牛奶,再將expresso滴落奶度,表層expresso底層牛奶,唔好攪匀,唔好影咁耐相,正常每一啖嘅溫度同口感都唔同。呢個Dirty我比100分。Expresso係用鋪頭house Blend,Ethiopia natural shakisso水洗豆,帶點莓、雲呢拿、花香,味道唔太酸、body較thick。首先,奶同Expresso比例啱啱好,奶唔會搶左Expresso嘅味,咖啡味係第一啖係重,而且奶只係飲到少少,先品嚐Expresso。第二啖奶開始出啲,有冰火交融嘅感覺。之後幾啖,凍奶開始cover Expresso嘅熱,最後兩者已經融合了。Dirty冇時間比你慢慢影相,都唔能夠比你慢慢嘆,但係當中嘅層次係要即時感受,品嘗咖啡嘅變化同獨特,奶啡中我最愛Dirty。✨ 白色為主嘅日式簡潔的佈置,陽光會透入店內,加上有鏡、植物裝飾品,會有不同倒影,好有層次。座位唔算多, total8個,雖然坐係木箱上,但感受到好relax。冇食物,只有咖啡,focus咖啡,學習,品嘗咖啡。每杯飲品都附上一張寫小字條,If it’s yours, it will find y
Dirty

✨ 白色為主嘅日式簡潔的佈置,陽光會透入店內,加上有鏡、植物裝飾品,會有不同倒影,好有層次。座位唔算多, total8個,雖然坐係木箱上,但感受到好relax。冇食物,只有咖啡,focus咖啡,學習,品嘗咖啡。每杯飲品都附上一張寫小字條,If it’s yours, it will find you。咖啡師同客人好似朋友咁,好nice,好enjoy,多謝你地。
2021-07-13
Type of Meal