2020-11-10
今日買咗個 Salad bowl, $65 選 6 個 toppings. 佢有幾種菜嘅選擇, 我問佢 Kale 係幾錢, 佢話要加 $10. 我甘問因為其實我見到佢啲生菜其實唔係好新鮮, 全部都係有啡啡地嘅. (個圖 mix 左 dressing, 唔知睇唔睇得清楚)不過算, 我問佢可唔可以同生菜 mix 佢話可以. 好啦甘我話要一個 Lettuce + Kale base 既 Salad bowl. 佢夾左大半兜 Lettuce, 一執仔 Kale 之後我話想要多少少Kale, 嗰個女仔可能新嚟, 即刻俾後面另一個女人叫住佢唔好再夾 😓 好啦, 其實我都唔係同你爭個少少.. 不過畀人嘅印象就唔係幾好囉. 之後我再加左個Tandoori chicken topping $15, 一碗盛惠 $90. 中環/金鐘嚟講其實都差唔多, 不過有比較之下其實 PP 入面超級市場個沙律會仲好, 又新鮮又平d, 三定係四款肉類唔需要另外加錢. 或者再過d行返去中環內街, 全碗都係Kale 嘅沙律加埋肉/crab meet 都只係 $10X.. 相比之下, 呢間嘅食材同埋服務就真係麻麻地喇.*張相食
*張相食到一半先記得影