今個Weekend 同好耐無見既朋友仔來個DK Cuppa Tea 「幸福之約」下午茶 。🍰☕️DK Cuppa Tea 係十本地香港香薰品牌,所以一入餐廳我地已經聞到陣陣香薰精油味道。點左「幸福之約」 後,餐廳香薰治療師就會過黎同我地玩遊戲,要我地手中抽選一張精油卡,然後將精油定係遊戲卡上面,一邊聞着選中的香氣來開始下午茶🫖「幸福之約」下午茶一共有9款鹹甜點。🌮🥯🍩🍮鹹點一共有4款,包括有💛珍寶北海道帶子薯蓉 💛法國蝸牛💛番茄水牛芝士 💛莎樂美腸奶酪餡餅 甜點 一共有5款,包裝一款雪糕咖啡甜品☕️🧡彩虹馬卡龍 🧡迷你甜甜圈 🧡烤餅配玫瑰果醬 🧡「天使之霧」Affogato 🧡馬卡龍我同朋友都好鐘意用玻璃瓶裝住TiffanyBlue顏色棉花糖,配埋雲呢拿雪糕🍦同埋濃縮既Espresso,視覺味覺一大享受。✨飲品方面我哋揀咗紐約有機花茶🫖 有機朱古力薰衣草花茶💜 再加香薰治療師為我們滴上幾滴精油,唔止可以平衡情緒,薰衣草芳香撲鼻聞落仲好舒緩。DK Cuppa Tea (上環)上環新街市街19號地舖

「幸福之約」下午茶一共有9款鹹甜點。🌮🥯🍩🍮

🧡迷你甜甜圈
🧡烤餅配玫瑰果醬
🧡「天使之霧」Affogato
🧡馬卡龍

DK Cuppa Tea (上環)
上環新街市街19號地舖