2022-02-03
近排越嚟越多狗友善咖啡店 天后就有呢間superhooman雖然覺得佢舖頭比較細同窄 不過佢就有提供狗menu🐶Lunch menu有6款揀 每個包一個餐湯/沙律🥗▶️前菜沙律佢個沙律幾特別 有薯仔紅蘿蔔同蟹肉沙律咁 配上少少生菜薯仔🥔幾淋不過紅蘿蔔有啲硬 蟹肉沙律好好食 配上適量沙律醬▶️菠菜焗龍脷柳 ($98)賣相幾好 而且上菜已經聞到好香芝士味面頭一層焗芝士 之後有兩舊魚柳 中開一堆菠菜 底就係薯仔蓉魚柳醬係白汁黎味道上ok 成碟唔會好濃味或者好鹹 面🧀層芝士係最好食最惹味既 咬落少脆口🐠魚柳肉質幾腍 同埋都有肉 不過就唔算好特別 成本原先應該唔貴🙈明顯雪藏非新鮮🫕白汁調配幾好 唔係好稀 反而creamy啲 同芝士好襯🥬菠菜一開始覺得有啲苦 但係之後覺得ok 好有菠菜獨有嘅鐵質味 份量都多 感覺健康🥔薯仔未到好creamy 同埋應該唔係落好多牛奶同牛油 所以唔係好香 但係我自己覺得唔錯 反而可以享受到薯仔原有嘅味-整體成碟菜其實係好食嘅 調味啱啱好但係朋友食嘅忌廉雜菇寬條麵就話味道太淡 完全冇味 望落去亦唔太特別 材料唔多🍄之後另一個朋友嘅雞扒配照燒醬直頭可以話唔合格😣雞扒細塊 整到
雖然覺得佢舖頭比較細同窄 不過佢就有提供狗menu🐶
Lunch menu有6款揀 每個包一個餐湯/沙律🥗
▶️前菜沙律
佢個沙律幾特別 有薯仔紅蘿蔔同蟹肉沙律咁 配上少少生菜
薯仔🥔幾淋不過紅蘿蔔有啲硬 蟹肉沙律好好食 配上適量沙律醬
前菜沙律
▶️菠菜焗龍脷柳 ($98)
賣相幾好 而且上菜已經聞到好香芝士味
面頭一層焗芝士 之後有兩舊魚柳 中開一堆菠菜 底就係薯仔蓉
魚柳醬係白汁黎
菠菜焗龍脷柳
🫕白汁調配幾好 唔係好稀 反而creamy啲 同芝士好襯
整體成碟菜其實係好食嘅 調味啱啱好
之後另一個朋友嘅雞扒配照燒醬直頭可以話唔合格😣雞扒細塊 整到好乾 仲要冇照燒醬咁滯
服務一般 個侍應係唔識講廣東話嘅 亦感覺少串
環境比較迫 加上係B餐廳 最多坐四人
CP值唔高 材料成本平 但係加埋一都要$100/人
不過呢度出名係佢個mini pancake 今次冇試所以唔知係咪真係好似人哋講好食