2021-05-01
成日去Donki嘅大家,有冇試過Donki入邊嘅熟食,當中我最鍾意嘅唔係嘢食,反而係嘢飲,係一杯北海道奶昔。呢杯北海道奶昔係Donki入面既Sweet Potato Factory買,但只有尖沙咀Donki先有呢個奶昔,其他分店只有番薯嗰啲小食買。-1️⃣ 北海道奶昔 💰37(👅: 8/10)一開始係朋友介紹我飲呢杯奶昔,見到北海道三個字就會覺得所有嘢都好食好飲,會諗起喺日本食到嘅北海道雪糕同乳製品都係超好食。奶昔飲落好重牛奶香味,非常creamy,奶昔飲落厚身,諗落好似飲緊北海道牛奶咁,又好似食緊雪糕咁,香濃軟滑,但成杯野唔會話好甜,好有驚喜,而且成杯野好冰凍,夏天飲特別消暑。奶昔上面嗰啲係cream,撈埋一齊飲更加滿足,不過通常我淨係掛住飲奶昔,最後飲浮晒啲cream喺度冇撈均到,飲完成杯都幾飽肚。-⭐ 呢杯奶昔算係donki嘅高質飲品,飲落會似喺日本飲到個味道,但反而日本嘅donki冇得買,掛住日本嗰時可以嚟尖沙咀店買來飲下。Sweet Potato Factory特別喺收銀區外面,唔使行入去Donki都買到,除咗北海道奶昔,佢仲有紫薯口味。-👅味道: 8/10🍴環境: 7/10💰消
1️⃣ 北海道奶昔 💰37(👅: 8/10)
👅味道: 8/10
🍴環境: 7/10
💰消費: $37 (服務費: NA)