2015-10-18
半山半日遊,自以為消耗左唔少卡路里,所以走到黎 Double D Burger 補充一下能量。入到去諗住涼下冷氣,點知原來同外面一樣熱 但係我唔會就咁就逃走!內裡裝潢幾有格調,以多種醬料作裝飾品,深色為主頗有現代感。開頭諗住試下double d burger (兩層牛),後來量力以為,都係叫番一層算數,另外仲有個fully loaded fries。我叫得做devil,因為真係唔講得笑,呢餐有約 3,000 卡路里,已經超過一個成年人一日所需既熱量。Burger 好飽滿,牛肉、蕃茄、菜,酸瓜、洋蔥等等塞到滿晒,半融芝士將佢地拉在一起,睇到都覺得邪惡。麵包有少許油膩,可能因為係鐵板煎,索左少少其他食物既油,令到包身偏軟。Burger 一啖咬落去味道好強勁,甚有美式風格,但係今日呢個牛有d乾身,唔太 juicy,缺少左一種滿足感。薯條叫得fully loaded 就當然唔係吹水,bacon, onion, cream, bbq sauce......熱量高通常都唔會唔好食 LoL不過食完真係好頸渴。一個人食真係好勉強,兩個人分就差唔多對今餐期望本身都幾高,但今日個牛有d唔係好符合預期。價錢
內裡裝潢幾有格調,以多種醬料作裝飾品,深色為主頗有現代感。
Burger 一啖咬落去味道好強勁,甚有美式風格,但係今日呢個牛有d乾身,唔太 juicy,缺少左一種滿足感。 薯條叫得fully loaded 就當然唔係吹水,bacon, onion, cream, bbq sauce......
熱量高通常都唔會唔好食 LoL
不過食完真係好頸渴。
一個人食真係好勉強,兩個人分就差唔多 對今餐期望本身都幾高,但今日個牛有d唔係好符合預期。
價錢方面偏高,考慮到地點就無可厚非。