2023-05-23 1270 views
星期五晚上六點前到達,仲可以Order午餐同下午茶,結果用午餐價錢食到Dinner真心抵!!我同男友出名大食😆,所以點左兩個Lunch set,加一個Tea Set,另外仲加薯條小食同甜品🙈。可能我高估左我地嘅能力,食到一半已經好飽好滯😂下次唔敢叫咁多啦😅凍檸蜜+熱姜母茶餐飲一D都唔hea😯,檸蜜有三片檸檬外,更有薄荷葉做點綴同提味;少甜姜母茶就好薑好好飲,女仔一定要飲;😏本身諗住追加嘅薯條唔會好多,所以兩個午餐都加左,但原來連筒低都裝滿😮,我地兩個薯怪都要叫投降🤣(追加)芝士薯條 $30薯條新鮮炸出嚟;不過芝士醬唔夠杰,而且芝味偏淡、唔夠香。(追加)黑松露薯條 $30松露味好濃,不過食到中段會覺得好溜🙈(午)軟殼蟹意粉 $86蟹偏細,同埋唔夠脆,不過有蟹香;忌廉汁收得乾水得制,唔夠creamy,整體偏乾身。(午)黃金蟹肉意粉 $86個人覺得呢個意粉好味D😋,食得出鹹蛋黃香味、加上份量唔少嘅蟹肉、同埋十足份量嘅雜菇,成個意粉食落幾豐富,而且夠濕潤。不過油膩感較高,一個人食應該滯到食唔哂🙊(茶)開心果PIZZA $50開心果零存在感,芝士係水牛芝士,所以無乜芝香。PIZZA本身灑左一層砂

凍檸蜜+熱姜母茶

少甜姜母茶就好薑好好飲,女仔一定要飲;😏

追加薯條各$30

(追加)芝士薯條 $30
薯條新鮮炸出嚟;
不過芝士醬唔夠杰,而且芝味偏淡、唔夠香。
(追加)黑松露薯條 $30
松露味好濃,不過食到中段會覺得好溜🙈

(午)軟殼蟹意粉 $86
(午)軟殼蟹意粉

(午)黃金蟹肉意粉 $86
(午)黃金蟹肉意粉

(茶)開心果PIZZA $50
(茶)開心果PIZZA

(茶)開心果PIZZA

開心果零存在感,芝士係水牛芝士,所以無乜芝香。PIZZA本身灑左一層砂糖,之後加芝士焗,食落已經甜甜地,再加蜜糖優點係多左一份蜂蜜香,但會甜得制….😐唔加嘅話,味道又太單調,所以我麻麻地呢款PIZZA😅。

(加)熱鮮奶伯爵茶Latte $10
(加)熱鮮奶伯爵茶Latte

飲落有伯爵茶香,但奶唔夠香濃,成杯野似伯爵茶香味嘅奶水,有小失望。

(追加)Tiramisa $30
(追加)Tiramisa

呢個甜品唔錯,唔會好甜,Cream好滑,幾有咖啡香,食落唔會好滯。

最後連埋加一埋單$354,非常抵!!
到晚上7點零離座,餐廳依然未坐滿。
2023-05-19
$177 (Tea)
追加薯條各$30
(午)軟殼蟹意粉