2016-11-27
大熱soufflé pancake!除左K11大排長龍那間之外、係Element嘅The Pantry都不錯!#soufflepancake $120相比The One那間的pancake、這裡的味道較淡、無論係奶味、蛋味和甜味都較少、沒有令人食一口就覺得好驚喜的感覺、但因較淡味、所以食完都唔會覺得好膩。(我地食完再睇其他foodie嘅相先知原來餐廳冇俾糖漿、怪不得咁淡啦)至於質感方面、確實做到souffle的空氣感和濕潤度、又不會很水👍🏻 .#eggbenedict on #waffle 好食👍🏻👍🏻 waffle 的外層是脆的、上面鋪上英式煙肉(較美式煙肉少脂肪)、軟身的牛油果(熟成度剛好、帶來清新感)、7成熟的雞蛋(蛋黃過熟了、所以冇咩蛋汁),以英式食法:每樣食材叉少少放入口、要咁食先可以充分發揮egg benedict的設計!超滿足!.餐廳就在Grand Cinema旁邊、可睇戲前後去食、show當日戲飛仲有9折!