2018-07-22 222 views
原本約好舊同事到尖沙咀吃飯,但其中一個Friday night 都要OT 😓,為咗令佢方便D過嚟(office響機場沿線),所以我哋另覓再呢間係九龍站Element 嘅The Pantry。我成日都會迷失於Element ,因為佢ge金木水火土區實在令人摸不著頭腦,但The Pantry都算易搵,因為佢係正戲院隔離,咁大個地標問問商場staff 點去就好容易!由於係臨時改食飯地方,所以無book 枱,再加Friday night,我哋等咗30分鐘其實都算快!入到去就好肚餓,佢ge staff攞menu過嚟時仲提到佢哋係用tablet 落order,而且仲圖文並茂,算是方便。(無影Tablet添😜)為方便OT 朋友而特登轉場,可惜他仍未能赴會,最後只剩下4人的我們就order 咗4樣野食呢個鷄搥同tablet上面show 的presentation截然不同,不過味道甜甜的,香口野味,而且份量其實不少,足足有8件,都算唔錯!呢個pizza 走東瀛風,鰻魚加木魚,上枱時郁郁吓咁,至於味道,就有D似鱆魚小丸子但係口感係pizza 呢碟black cod相反係同menu張相的賣相是一模一樣,非常

Grilled  Smokey  BBQ  Drumsticjs

Roster  Eel  &  Tamagoyaki  Pizza

Miso-  Marinated  Black  Cod

呢碟black cod相反係同menu張相的賣相是一模一樣,非常吸引。而且外面煎得乾身香脆,但魚肉一點也不乾身,麵豉味也不太搶,剛好!而且魚塊下面的薯蓉也非常綿滑!
Tiramisu  on  pancakes

而最後當然唔少得甜品,我係tirsmisu痴,所以未食主菜見menu上面有呢款pancake就已經心繋住佢。個staff話tablet 下單冇得hold order,所以建議我哋之後先加單,點知....好明顯係漏單⋯⋯我哋等咗半個鐘都未嚟就問問order status, 之後再等再15分鐘先真係上枱。佢呢款係疏乎厘pancake做法,所以pancake好鬆厚,不過係我哋蠢咗,起初仲嫌人哋tiramisu味唔出,原來旁邊個syrup係咖啡味,我哋唔知,諗住有cream係面唔想整溶哂再加上想健康D唔好太甜,所以無落surup,差不多食哂先發現...😅今次真係自己蠢咗了

埋單個staff話有隔離戲院電影票尾仲有折,咁可惜我哋無,下次睇戲加食飯真係可以諗諗過嚟呢度!

2018-07-13
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
Miso-  Marinated  Black  Cod
Tiramisu  on  pancakes