2009-08-14
睇完戲就梗係搵地方食晚飯啦,因為想食清d,原本想食日本野,去到千両又係一大班人等緊,等成 30 多張檯,我地呢d最憎等位既人當然唔會等,等待既時間實在太難捱啦。最後唔知點解就黎左呢度lu,哈哈,佢最可取就係即刻有位,唔駛等,入到去都唔少人食野架,佢安排左我地去一個好隱敝既位置坐,哈哈。環境都係屬於比較暗,係咪一定要咁架呢,有時燈光太暗係會令人覺得好眼訓的。最後我地都係叫d比較清淡既野食,連咖哩都唔叫啦。叫左一個大蝦青木瓜xx沙律,唔記得左佢個名,我覺得清清地,個sauce酸酸咁,幾開胃,份量適中,不過好多黑椒粒,個d有d辣,最後我撥走哂d黑椒唔食。跟住就叫左個越式燒茄子,佢一黎到我地以為係辣既,因為佢底下有d類似辣椒油既物體,但食落去又少少辣味都無wor,反而係有好輕微既酸味,幾適合我地。不過佢d茄子係整到好淋架,所以係無咩口感可言,但叫做有個菜清清地都唔錯。仲有叫左個炭燒豬頸肉,因為我係非常喜歡吃豬頸肉的,雖然好似有人話豬頸肉其實唔係咁好,但有時都唔理得咁多。個豬頸肉份量勁多,係超級多,但都食得哂,因為佢幾好味,佢一d都唔un,好易咬,跟住佢係好香同d肉比較滑架,佢另外又有一個sau
跟住就叫左個越式燒茄子,佢一黎到我地以為係辣既,因為佢底下有d類似辣椒油既物體,但食落去又少少辣味都無wor,反而係有好輕微既酸味,幾適合我地。不過佢d茄子係整到好淋架,所以係無咩口感可言,但叫做有個菜清清地都唔錯。仲有叫左個炭燒豬頸肉,因為我係非常喜歡吃豬頸肉的,雖然好似有人話豬頸肉其實唔係咁好,但有時都唔理得咁多。個豬頸肉份量勁多,係超級多,但都食得哂,因為佢幾好味,佢一d都唔un,好易咬,跟住佢係好香同d肉比較滑架,佢另外又有一個sauce跟,個味道幾得意,又係酸酸地帶好微好微既辣,有少少酸梅味既感覺,同豬頸肉都幾夾。
最後叫左個薑汁蟹肉炒飯,呢個份量又係好多,真係食唔哂啦,佢個飯有個青檸,但無儀器輔助,基本上我係完全整唔到d青檸汁出黎的。個飯都幾乾爽,薑汁味唔算太濃,如果再濃d應該會更惹味,偶然都會見到d蟹肉既,哈哈,不過都算可以接受架啦。
我地有恆生咭所以有 9 折,折左大概$300,咁我都覺得唔算係真係好貴,都係一個可接受既價錢,食物味道都唔差。而且服務好好,個姐姐週不時都幫我地添水,所以都覺得值得食呀。