2021-06-24 750 views
話說senior就推介呢一間台灣嘢食,對於喺火炭最盡頭嘅上班一族來講,呢一間算係近近地,但食物質素真係麻麻地。有得揀一定唔會揀佢先。實在唔太好食嘅關係,連賣相都麻麻地,所以我都冇心機影相。第一次食帶咗個南嶺豬扒飯,嗰時覺得個名幾得意就叫咗,後尾發現係炸豬扒入邊有流心芝士,呢個時候聽落都仲係好吸引,但係當個飯嚟咗之後,係極之失望。首先個豬扒好乾爭爭,啲芝士嚟到嘅時候已經唔夠留心同埋芝士份量唔夠多,豬扒好薄,加埋就好似唔係食緊流心芝士炸豬扒咁🥲然後我叫咗杯嘢飲係美祿恐龍,類似個咁嘅名,即係有啲美祿粉沖杯朱古力奶出嚟,我想講呢杯野係酸酸地。我已經分唔到係我嘅問題定係啲美祿粉嘅問題。第二次食叫咗個冇咁易中伏嘅嘢食,就係牛肉麵。點知都係瀨晒嘢,個牛肉應該係炆煮出嚟,會係好鬆軟,入口即溶,但係… …真係一言難盡,個牛肉係咬唔到咁嘅款,值得一讚嘅只係個湯底叫做還好。

實在唔太好食嘅關係,連賣相都麻麻地,所以我都冇心機影相。