2022-09-09
。✩*:゚・⑅*॰¨̮♡今次係二訪大角咀呢間想甜嚐甜 🍬 食完到而家呢刻睇返相又想encore了 想甜嚐甜比一般甜品舖有更加多唔同類型嘅甜品🍦新式fushion啲舊式傳統啲嘅都有~ 我表示佢嘅乳酪雪糕喺夏天完全係解暑良品 .ᐟ.ᐟ🥹🫶🏻⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶•͈౿•͈ 布朗尼可可香蕉木船配乳酪雪糕 $56 (4.7/5)一上枱見到呢款甜品配料同乳酪雪糕都十分多🍫布朗尼粒粒嘅份量係完全夠配埋乳酪雪糕一齊食 .ᐟ.ᐟ刮到底都仲有😚 而且布朗尼粒粒大小適中唔會過甜 好好食 .ᐟ.ᐟ香蕉亦都有用焦糖燒過🍌面頭仲有一個迷你雪糕筒 好食又打卡able📸😆⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶•͈౿•͈ 開心個心太軟配乳酪雪糕 $62 (4.5/5)好似冇喺其他甜品店見過呢隻味嘅心太軟 作為開心果控😍我覺得開心果味好濃郁 而且一啲都唔假👍🏻亦都做得夠流心 .ᐟ.ᐟ心太軟本身係比較漏嘅甜品~ 所以配埋乳酪雪糕可以解漏 完全perfect match🥰 不過一個人食晒都會有啲漏 .ᐟ.ᐟ建議大家搵埋朋友仔一齊share食👭🏻⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶•͈౿•͈
⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶
⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶
•͈౿•͈ 開心個心太軟配乳酪雪糕 $62 (4.5/5)
⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶
•͈౿•͈ 雪糕芭菲杯 - 啡 $50 (4.2/5)
芭菲杯都有好多配料🍨 面頭有焦糖醬、海鹽焦糖脆脆、爆谷🍿 食食吓仲有啲穀物 口感十分豐富🤤 而且亦都有海量嘅配料~ 比較甜嘅配料配埋酸酸地嘅乳酪雪糕🌬可以完美地balance返 .ᐟ.ᐟ呢款係想像到嘅味道 冇上面兩款咁驚艷😬但絕對絕對係好食嘅😼
⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊶⊶⊷⊶⊷⊶⊷⋆⊶⊷⊶⊷⊶
📍想甜嚐甜 (大角咀)
大角咀嘉善街18號利奧坊二期地下G703號舖
#香港美食 #大角咀美食 #hkfood