2023-03-21
Enjoy Pillowtalk當我以為屯門都冇乜好餐廳食,點知發現咗一間好嘢。今個星期因為有活動,所以要留喺屯門度食飯,咁就揀咗邊一間西餐廳慶祝男朋友生日。見到佢有牛扒,又有Ribs又有豬手之類嘅嘢,我男朋友係食肉獸,而且個環境好似幾有氣氛坐得都幾舒服,仲有得生日畫盤,所以就book啦。個環境有少少昏暗,氣氛都幾好,店員都好有禮貌,都有提早講定甜品可以寫生日快樂🎂(我曾經去過一間餐廳,係喺生日果個人面前問的,我好快就會寫埋呢間餐廳食評😂)頂級安格斯肉眼配薯角 ($218)牛扒真係好大塊,而且好好味,一啲都唔韞,連我唔食牛,都忍唔住試咗兩三嚿,男朋友仲一路食一路覺得開心好味。佢連個薯角都好脆💯燒豬肋骨配薯條 ($188)豬肋骨都好大份,但係略嫌佢唔係好夠淋,所以切得都有啲辛苦,但味道都唔錯,薯條就好味😋。生朱古力凍餅 ($58)我男朋友一路望住個廚房整緊佢個生日甜品,佢仲問侍應點解咁耐都仲未得,搞到人哋以為係我生日🤣其實就係畫緊佢隻碟、寫緊生日快樂同畫緊公仔俾佢。飲品方面,我哋就叫咗兩杯cocktail,一杯桃,一杯芒果,因為配合下個氣氛ma 🤍🧡😗
頂級安格斯肉眼配薯角 ($218)
燒豬肋骨配薯條 ($188)
生朱古力凍餅 ($58)