2005-10-03 17 views
同朋友食厭港島區, 自La Villa後我地繼續尖沙咀搵食, 今次我揀呢間擁有正正無敵維港景餐廳浪漫.當晚我地坐outdoor, 唔係好熱, 如果串燒陣煙味唔咁勁的話, 感覺仲好! 其實我坐係度覺得自己勁似遊客, 星光大道都係因為今次而被我走過咋!一開波先講佢地service, 因為真係好好, 始於開餐前經已發覺到! 原先我地留檯係留9點, 但臨時早半個鐘, 開初被安排坐一張好近串燒檔檯, 由於陣味勁得制, 我同朋友都不時用手撥氣, 侍仔留意到, 主動行埋話有張檯埋緊單俾我地轉. 我地行埋去時仲執緊檯, 呢個時候另一侍仔帶四條鬼入想俾佢地坐; 我同朋友心諗人地四個人仲話留檯, 我地實要返轉頭! 點知侍仔甲唔俾佢地坐, 話我地都留位, 攪到我地鬼咁唔好意思...叫一個唔記得名沙律, 一個牛仔肉南瓜飯同中東甜棗蛋糕. 沙律有蟹肉同磨菇, 一般般; 牛仔肉南瓜飯初時吃落味道有點怪, 南瓜汁撈埋香飯愈吃愈有味, 但牛仔肉唔夠嫩, 可惜! 至於個甜棗蛋糕幾甜, 有點點似carrot cake, 可以一試!每人一個椰青, 好風景!

每人一個椰青, 好風景!