2017-12-22
難得今晚唔洗OT, 便相約友人到大坑發掘美食!大坑一向都多環境清靜既餐廳,這間都不例外,店內位子不多,亦不擠迫,岩哂收工約朋友來輕鬆一下。我地點左F同G set, 再配特飲。coffee tuna waffle egg benedict賣相吸引不在話下,waffle溫度剛好,配上egg benedict 流心蛋黃 同黑椒tuna, 三種食材配搭得岩岩好。份量亦頗大份,食哂兩個waffle都幾飽嫁。crab meat avocado wasabi brioche蟹肉撈牛油果醬同芥末幾特別,蟹肉味道亦無被牛油果同芥末遮左,幾出色。特飲賣相真係好岩相機食先,綠茶特飲配雪糕同甜甜圈,岩哂綠茶控!甜品係烏龍creme brulee, 本身好鐘意烏龍茶,配上creme brulee面頭既焦糖,甜度剛好,好味!
我地點左F同G set, 再配特飲。
好味!