2023-01-20
今次嚟嘅呢間Cafe標榜全店純素,所有食物都不含肉類,蛋類,牛奶,而咖啡就係用燕麥奶沖成,好健康,Cafe以木系裝修風格,仲有啲乾花同綠色仿植物裝飾,幾靚半開放式設計,雖然對住馬路,但位置都比較偏靜所以大致上都坐得舒服和諧。佢地係分左右兩邊舖頭,所以落單同座位係分開嘅。我哋order咗啲主食,甜品同咖啡牛油果魚生沙律配酸種麵包-賣相相當吸引,排得好靚,同埋都幾足料同豐富,裏面有牛油果,沙律菜,三文魚粒,吞拿魚粒,魷魚刺身片,蕃茄仔同中華沙律,配埋帶有柚子味嘅沙律醬一齊食,食材好新鮮而且配搭好清新,又健康又好味素芝士植物豬柳墨西哥卷配沙律及番薯脆條,裏面包着大量生菜紅蘿蔔條同蕃茄片,好大條wrap,植物豬柳同真豬柳幾乎味道一樣,配埋素芝士一齊食帶點煙熏味道好香口純素紅絲絨蛋糕賣相好靚❤️蛋糕味道偏甜,而且食到淡淡的朱古力味,口感比較紮實,同忌廉好企身同有層次感,淨係上味道都唔錯抹茶蕨餅嘅抹茶味道濃郁,咬落煙靭,側邊從旁有啲紅豆蓉增強味道同口感總括而言,無論環境,理念,食物都唔錯,同埋以素嚟講佢算整得幾好食,會再支持
我哋order咗啲主食,甜品同咖啡