2008-12-14
成日經過見到呢間野,一直都睇唔到佢叫咩名,淨係知佢既裝修好fancy,所以叫佢做Fancy Cafe!門口係外賣餅店,d餅個樣好靚呀,不過每件都至少要成$35,貴! 入到去tea room, 已經有好多人飲緊tea,仲見到佢有供應high tea呀,不過成$295 for two,去半島食好d喎!最後order左scone tea set ($46), 初時話有ginger scone...但係最後都話賣哂要食原味! 飲左杯hazelnut latte,咖啡味香濃,甜度適中,好合女仔飲。個scone係配一個jam同cream,個scone有少少甜味,唔搽醬其實都ok,不過略嫌唔夠牛油香味,可以再好d。我坐既係矮檯,所以唔係咁舒服,有機會應該霸張高檯! d侍應好似成日都好忙咁,想搵個人幫下你都要等下先,少左份食tea既悠閒感覺!