2005-10-31 19 views
朋友即將要返英國,佢話要o黎返哩度farewell。八點零鐘,餐廳人客唔多,男男女女o既侍應生都著住Halloowenn 服飾,好有趣。朋友應節,叫左個Halloween Set Dinner,我都o係叫上次食過o既墨汁麵。餐前包質素依然普通。朋友對佢個set o既野雞湯同煙三文沙律都冇乜comment,我試左沙律o既伴菜,有唔少南瓜茸,唔錯。今餐上菜效率比上次o黎食高好多(朋友嫌太快喇! 成餐只o係食左個零鐘) ,好快朋友o既牛柳就o黎左。朋友對個sauce讚不絕口。牛柳肉好嫩,面舖左d truffle,底則氈左大量o既mushrooms,要彈o既o係個dish唔夠熱。我個pasta都好快o黎左,質素同上似冇變,今似個sauce 好似冇咁thick,pasta 更加爽口,但冇影響個pasta o既味道,反而覺得個dish 香口左。最後當然o係清碟。朋友個set 有raspberry mousse,我唔鐘意mousse 類o既甜品(chocolate mousse例外),只o係試左好少mousse,個texture唔錯,味道。。。朋友食得開心就得喇。但佢話個好人造feel o既撐眼粉紅sauce(有d chocolate syrup雕下花咁)唔掂。我嗌tiramisu,用高身酒杯物體裝,面上有狗腳印,o岩晒用o黎小女生。texture o係濕濕糊糊咁樣,非常traditional,但味道討好得o黎就唔太正宗~ 除左第一啖之外(心理作用?),完全食唔到酒味,反而越食越有vanilla 味。

環境同服務都唔錯,但好鬼sweeto既女侍應聽唔明朋友講英文,就索性ignore 個order,唔o係咁得o羅。埋單三百五十(加兩杯加士伯)。