2017-05-23 909 views
公司有位高層另謀左高就,成team人一齊farewell 佢就黎左呢間十分有人情味嘅小舖食日本料理老闆娘話食日本野都有先次序,要先食生嘅!好!開始第一道: 好鮮甜生蠔新鮮,有海水味,配香檳一流好味指數: 第二道: 三文魚腩、池魚、劍魚刺生三文魚肥美,池魚爽甜,劍魚彈牙我個人最鐘意三文魚腩,魚油香又滑,真係好正嫁好味指數: 食完厚切池魚,就黎薄切池魚。薄切比厚切更爽更好食,配埋佢地個獨家醬汁就仲正,酸酸地,更加突出到魚嘅鮮味。好味指數: 食完刺生,食北海道直送海膽呢份海膽嘅鮮味程度同係日本食個啲真係有得揮老闆會送上紫菜比你包黎食,但就咁食其實更好食,一個字!甜!好味指數: 食完生野,咁食咩好?食熟野😂大家見到下面個三件壽司係咪好想食為你推介,右一。左口魚壽司。真係世上最好食嘅壽司,爆正。我地仲每人追加左一份,堅正!好味指數: 鵝肝多士。爆汁流油知唔知咩叫入口即溶?唔知?咁你就要黎試下,多士脆,鵝肝軟,絕配。誠意推薦推薦度: 好味指數: 清酒蜆。如果你有食蜆情意結,可以叫一份燒牛舌鐘意食牛舌嘅你必食,勁爽又多汁又入味。唔識形容,鐘意食牛舌嘅你一定明好味指數: 炸三文魚加七味粉食一流,三文魚
就黎左呢間十分有人情味嘅小舖食日本料理
老闆娘話食日本野都有先次序,要先食生嘅!好!開始
第一道: 好鮮甜生蠔
新鮮,有海水味,配香檳一流
好味指數:

第二道: 三文魚腩、池魚、劍魚刺生
三文魚肥美,池魚爽甜,劍魚彈牙
我個人最鐘意三文魚腩,魚油香又滑,真係好正嫁

好味指數:

食完刺生,食北海道直送海膽
呢份海膽嘅鮮味程度同係日本食個啲真係有得揮
老闆會送上紫菜比你包黎食,但就咁食其實更好食,一個字!甜!
好味指數:

食完生野,咁食咩好?
食熟野😂
大家見到下面個三件壽司係咪好想食

鵝肝多士。爆汁流油

推薦度:

好味指數:

清酒蜆。如果你有食蜆情意結,可以叫一份

燒牛舌
好味指數:

炸三文魚加七味粉食一流,三文魚呢個部位係最多油,最肥美,如果唔怕肥真係多多都食得晒
好味指數:

蜂蜜銀雪魚,呢味魚食埋口感覺好夾。
第一感覺係甜甜地,之後就軟綿綿,再係口裡面散開,甜味同魚味結合。又一絕!
好味指數:

之後仲食左好多好多野。。。
天婦羅蝦、蕃薯
枝豆
炒鰻魚飯
雪糕
呢餐真係好滿足,放題食嘅係量,呢到食嘅係質,你識揀嘅
滿意度: