2013-02-25
同同事farewell, book 左係公司附近既意大利餐廳,雖然已經唔係第一次黎食, 但今次個lunch set menu 唔同左~~無左boneless chicken, 不過可以試下d 新野~我order 左煙三文魚沙律, 肉眼扒, 香蕉蛋糕, 咖啡肉眼扒 (五成熟 with 蘑菇汁)夠熱, 雖然話五成, 但無血汁流出~good牛扒旁邊有蔬菜伴碟, 尤其個南瓜特別好味~~牛扒底下其實有一球炒飯, 炒飯係用香料炒, 所以夠香口好味~~同事就order 左個三文魚扒我試食了一舊仔, 煎得夠香, d 魚都好滑, 無腥味有質素既Main Course不在話下, 想不到甜品都好出色, 我認為香蕉蛋糕係依間舖其中一個賣點厚厚既餅底, Tiramisu 既cream 包住一大舊蕉~~食落去真係..唔識點形容~~但可惜既係, 之次黎食蛋糕係配雪糕球, 但今次無~~我地3個人請一個人~~total 每人都係$150, 價錢同質素都成正比~~值得推介.
我order 左煙三文魚沙律, 肉眼扒, 香蕉蛋糕, 咖啡
肉眼扒 (五成熟 with 蘑菇汁) 夠熱, 雖然話五成, 但無血汁流出~good
同事就order 左個三文魚扒 我試食了一舊仔, 煎得夠香, d 魚都好滑, 無腥味
有質素既Main Course不在話下, 想不到甜品都好出色, 我認為香蕉蛋糕係依間舖其中一個賣點 厚厚既餅底, Tiramisu 既cream 包住一大舊蕉~~食落去真係..唔識點形容~~
但可惜既係, 之次黎食蛋糕係配雪糕球, 但今次無~~