2022-12-14
# #尖沙咀 @mangotree.hk👯♀️閨密相約去晚餐, 我倆也很久沒見了....就嚟有長假期, 節日當前, 來個 Festive Cheers set dinner 預祝一下! 💃餐廳環境優雅, 燈光柔和, 大落地玻璃景觀開揚, 晚上很有情調! 餐廳樓底極高, 座位寬闊, 服務仲非常好! 🦐冬蔭功雞尾酒大蝦 ~ 酸酸辣辣的, 超開胃! 甘蔗泰式魚餅 ~ 平時都係蔗蝦, 今次係魚餅, 好特別啊! 微微的甘蔗香味滲入, 不錯! 🦪蒜蓉牛油焗蠔 ~ 好濃郁的蒜香味, 蠔好滑又唔腥! 🦞紅咖喱焗釀龍蝦伴蒜蓉包 ~ 龍蝦半隻及鉗, 以不佐料配以紅咖喱同煮再焗, 配上蒜蓉包! 龍蝦肉爽口彈牙, 紅咖喱唔算好辣, 真心正! 主菜5選1, 我們各叫一款開心 Share! 🥩蒜香胡椒燒羊扒 ~ 無羶味, 肉質好嫩滑, 厚切有口感,七成熟剛剛好, 滿滿的肉汁! 🐥招牌泰北燒雞 (半隻) ~ 好好食, 每次都必點! 雞肉嫩滑, 外皮燒得香脆, 甜甜的味道, 份量極多! 🎃南瓜吉士伴椰子雪糕 ~ 好愛這裡的椰子雪糕, 超超超讚! 吉士是泰國的傳統味道, 甜甜的, 好滿足! 🍹再來2杯 drinks,
🦐冬蔭功雞尾酒大蝦 ~ 酸酸辣辣的, 超開胃!
🦪蒜蓉牛油焗蠔 ~ 好濃郁的蒜香味, 蠔好滑又唔腥!
主菜5選1, 我們各叫一款開心 Share!
🍹再來2杯 drinks, 第一杯正價, 第二杯 cocktail 只需$10, 好抵!
為著我們的甜品胃, 再額外加多個椰汁糕, 完美的一餐!