嚟到舖頭門前內心嘅OS係「喔!原來係呢間!」揾食經常嚟到歌賦街呢頭,但每次都係肚仔餓所以總係冇好留意corner 位置嘅呢間小店,所以當日嚟到有種「oh finally!」 嘅感覺,好奇妙!講真廢心我一向打咩,但對於生果、yogurt同smoothie呢類飲品我就very ok!望住menu有成5分鐘,苦苦掙扎覺得全部都想飲,難得決定咗準備落單時又畀我見到有seaonal items,係Guava同芋頭!前者好食但變身Smoothie就比較少見,當然就要試。至於芋頭,就係100%私心嘅option。奶有全脂同脫脂,而糖都係optonal而且係自家熬煮嘅冰糖,所以兩杯我都飲得好放心!兩杯比較我個人出奇地鍾意Guava多啲,芭樂嘅味道本身就好醒神,加上low fat yogurt酸甜開胃!而芋頭奶就正常發揮,飲到芋頭顆粒,芋香係全天然嘅感覺,加全脂奶凍飲同熱飲相信都一樣香濃!‑ ‒ – • 芭樂優格果昔 Guava Yogurt Smoothie ⁴ ⁰ • 芋頭時光 Taro Milk ³ ⁵‑ ‒ –

‑ ‒ –

• 芋頭時光 Taro Milk ³ ⁵