2007-10-09
首先一定要提既, 係佢地既Superb Service!! 係我地有需要之前, 係之前, 佢地已經o係度啦. esp. 幫我地影相, suggest 我地邊度影會更好; 又細心介紹菜式……我地坐閣樓, 我覺得閣樓好好, privacy 多d, 同埋行上行落當散步, 可幫助消化, 食多個round.Salad 有多款dressing. 有一款凍蝦, 襯著牛油果& 三文魚籽+ 沙律醬, 好清新!! Sashimi 有海膽, 帶子, 赤貝(好新鮮!!!). 食海膽要趁早, 售罄即止呀! Baltik salmon好有口感. 值得一提, 西湯同中湯都好有鮮味. 另外, 好鍾意個西班牙海鮮炒飯, 賣相好吸引, 好“令”身, 好多大大粒海鮮(蝦, 扇貝, 青口). 飯既質地好“lim”, 好chewy.另外有prime rib, 要講既係佢既mushroom sauce. 好夠菌味, 磨菇亦好“菌”同好鮮! 甜品有好多款(仲會轉款架), 雪糕都會轉味(因為太full, 試唔晒呀…). 幾鍾意個Sultana cheese cake, 唔止得蛋味, 仲有淡淡cheese 味, 亦唔會大甜. 個min
甜品有好多款(仲會轉款架), 雪糕都會轉味(因為太full, 試唔晒呀…). 幾鍾意個Sultana cheese cake, 唔止得蛋味, 仲有淡淡cheese 味, 亦唔會大甜. 個mini- tiramisu酒味同咖啡味剛剛好, 上面放左一條choco stick (濃郁dark choco 味+ 脆脆花生粒). 另外有berry tart, 勁多strawberry + blackcurrant, 大大粒仲好juicy. 另一個細細塊apple pie 亦係驚喜, 酥皮好鬆化, yum!
最後點杯cappuccino (苦苦的), 食埋件strawberry macaroon (勁酸+ 勁甜). 味覺同環境感觀一大享受!