2018-12-05
第一次喺呢一間餐廳食飯,其實係出席Media嘅lunch event.餐廳嘅環境好有中式嘅裝修,但餐廳入邊嘅員工就全部都係外國嘅面孔。因為係包左場所以空間尚算闊落。首先有一個中式燉湯,有姬蟲容竹笙飲完冇咩味精嘅感覺,清澈見底不油膩。接着有一個八寶盒放喺個每一張枱,然後師傅係你面前切片皮鴨,再由侍應端出蛋皮,蛋皮夾片皮鴨再加上片皮鴨醬同埋香蔥😋片皮鴨係該店嘅signature item 果然名不虛傳。再有西蘭花炒牛肉就唔太特別,最咪仲有個荷葉飯一人一小個。喺飲品方面,signature drinks係一杯烏龍特飲好好味啊!最後有一個和香好出嘅香檳非常好人。係一杯烏龍特飲好好味啊!最後有一個果香好出嘅香檳非常好飲。happy Friday飲咗白酒再飲Champagne, so high.Crème brûlée 作結。
再有西蘭花炒牛肉就唔太特別,最咪仲有個荷葉飯一人一小個。
Crème brûlée 作結。