2013-09-10 1165 views
一個想尋找點新意的晚上..跟Mr.Lee來了元朗這間小店..驟眼看似普通drink bar..極易”眼大睇過龍”就咁行過左..不過唔算難搵~可能到達時間尚早..唔洗等位就入得..但店面唔大..好易full..遲一步到就要坐outdoor~主菜點了刁草忌廉煙三文魚闊麵、南瓜汁大蝦帶子意大利麵;+$25配dinner set..沙律選了煙三文魚凱撒沙律、飲品選了Orange Squash;中途加點了小食軟硬芝士條。先來前菜煙三文魚凱撒沙律..煙肉粒芝士沙律汁的比例OK..菜亦新鮮爽口.. 作為前菜..煙三文魚的份量亦足夠..整體而言是個出色的沙律~可能我倆唔好香草..感覺刁草忌廉煙三文魚闊麵中香草味略強..稍有喧賓奪主之感.. 忌廉則非常香滑、濃淡合宣..除三文魚份量足外..作為配菜的露荀很新鮮..是一小驚喜!Mr.Lee的南瓜汁大蝦帶子意大利麵略勝一籌..燒大蝦很得他歡心..邊食邊點頭..而帶子同樣出色..大大粒之餘亦十分鮮美.. 南瓜汁不算有很突出的南瓜味..但已令人滿意..特別喜歡其細滑口感~軟硬芝士條是近用餐尾聲才加點..類似炸魚手指..外面是脆脆的炸粉..包住軟綿綿的芝士..味道

主菜點了刁草忌廉煙三文魚闊麵南瓜汁大蝦帶子意大利麵;+$25配dinner set..沙律選了煙三文魚凱撒沙律、飲品選了Orange Squash;中途加點了小食軟硬芝士條
煙三文魚凱撒沙律
刁草忌廉煙三文魚闊麵
南瓜汁大蝦帶子意大利麵
軟硬芝士條
軟硬芝士條是近用餐尾聲才加點..類似炸魚手指..外面是脆脆的炸粉..包住軟綿綿的芝士..味道不錯..不會太膩..但必須share..一個人食會太滯..由於加熱後芝士呈半溶狀態..咬開芝士條時會有拉絲效果ga~
Orange Squash
飲品Orange Squash味道類似橙味梳打..但偏酸一點..我覺得一般.. Mr.Lee表示ok~

Overall: 店舖不大..但有梳化、高椅、outdoor等座位選擇..而且有電視可以睇..剛好今次坐近廚房..見廚師烹調亦十分用心..臨走時其中一人問我們餐後評價..感覺貼心..是次感覺滿意..期待下次再試~
Other Info. : By Ms.Lee
2013-08-22
$110 (Dinner)
煙三文魚凱撒沙律
南瓜汁大蝦帶子意大利麵