2010-07-24
同朋友慶祝生日又唔想去D成日去過既地方,見到OPENRICE咁多個人話ZAMBRA好,就黎左呢度試下。個地方都好易搵,距離灣仔A1地鐵站5分鐘路程左右。一入到去,勁似某D連鎖咖啡店,我地仲以為冇乜野食,(其實個MENU都唔係好多野揀),但係個SET DINNER真係不錯,我地四個女仔叫左三個SETSarmesan Crumbed Fish FiletD魚上面有少少CHEESE,外脆內軟,好香口,好味!D potato 熱熱地,連埋個皮,食到停唔到口,我地淨係掛住食,唔記得影相....食到一半至記起....: Duck Breast with mushroom risotto我本身唔係太鍾意鴨胸,但食呢個又令我接受喎,不過老左少少,但係個RISOTTO真係好得:Chicken & Mushroom casserole好大碟,又唔太鹹,我冇食D飯,只係食D雞,個汁配埋D雞,好夾個老闆好好人呀,佢幫我地整D LATTE ART,任由我地揀圖案,仲叫我地去睇佢整.....好靚呀..我地都唔捨得飲。不過就唔係好夠熱,好快就凍左LU。我地買杯都係朱古力,冇出面飲果D咁甜/苦,我好鍾意!仲有D CA
一入到去,勁似某D連鎖咖啡店,我地仲以為冇乜野食,(其實個MENU都唔係好多野揀),但係個SET DINNER真係不錯,我地四個女仔叫左三個SETS:
Parmesan Crumbed Fish Filet
:Chicken & Mushroom casserole
仲有D CAKE,我地覺得D CAKE仲出人意表,好好好好好味。唔似其他鋪果D咁甜,而且ZAMBRA D 款特別D,出面食唔到架
我地四個女仔都好鍾意呢度,一定、一定會再黎!