2011-06-19 9 views
Happy Friday 想係尖咀揾食真係十分難,打左成7、8間舖都話爆哂,而正當失望至時last間曼聯餐廳竟然話有位,但話10:00pm要交枱,當然無問題 ,心諗2個鐘一定夠啦 。自問是車路士fans,不過見這裡氣氛實在一流,身心不其然亦都感染在其中了。室內裝潢有心思,以鮮紅色為主題,歴代球星壁報紙、相片、Major Honours 介紹 及 一些紅魔擺設都有。而一樓靠入的位置亦有一個大投影,相信有直播足球時置身其中真係樂事啦!幾時先有 Chelsea Restaurant Bar 呀 。店內發現80後客人居多,仲以女仔為多添,可能這兒真係坐得舒服,有氣氛同吹水嘅一個好地方呢 。一行5人先啤啤先 精選下叫左Fish n Chips食英國菜梗係要食魚柳薯條啦! 粗身Chips炸得香脆,咸味適中。魚柳內滑外脆,火路一流,再加d Lemon汁同Salad醬仲好味 。Champions BurgerChips唔多講,Burger主角牛肉略為過左火,有d乾身同鞋,但相當有牛味。暖苙苙飽內搽滿牛油再加香濃芝士真係絕配,whole set 有配菜感覺無咁heavy 。OX Tail Ragou
,心諗2個鐘一定夠啦

環境一流
一行5人先啤啤先
Kronenbourg1664, Stella Artois & 77
精選下叫左

Fish n Chips

Champions Burger

OX Tail Ragout
牛尾千層麵 - 賣相一流,牛尾亦入味同淋,面條軟硬剛剛好,唯獨個汁無什麽味道,淡淡的,可以改善下就okay...

BBQ Chicken Pizza
水準很好,批底薄而脆,很香口,雞肉、芝士、椒類等材料亦十分足夠,整個Pizza很美味。

MURB Combo
拼盤入面有燒蘑菇、雞翼、炸洋蔥圈、牛肋骨。
覺得這個普通d,但肋骨個味幾好,上面加左芥茉醬更好味呢!
雞翼得2隻唔夠分,無得comment...

Spring Chicken
賣相好得但吃到的是好鞋的雞胸肉,味道不夠,不試也罷

Overall 覺得這兒不只是一間 Bar 咁簡單,食物造形同質素都有水準,有心思的。而最特別是男厠尿兜有部大電視係度,咁都得

唔係曼聯迷都可以去感受一下環境和氣氛,以$250一位到有酒有野食同睇波我覺得acceptable

2011-06-17
$250 (Dinner)
環境一流
  • Fish n Chips