2022-04-19
今次呢間銅鑼灣意大利餐廳,個名嘅寓意係月亮的家,一入到去就見到天花板掛上滿咗月球吊燈🌕Lunch set總共有六款選擇,包括餐湯或沙律雜菜沙律🥗沙律入邊有西柚,沙律菜配合柚子汁,好清新😆蕃茄忌廉湯🍅蕃茄味濃郁,酸味啱啱好,質地濃稠,幾開胃🤤白酒蒜香雞絲意大利粉🍝雞絲份量都幾多,意粉口感彈牙,鍾意蒜嘅朋友一定好開心,因為蒜香味重🧄香煎羊架配薯蓉🥔羊架一共三件,唔會有羊羶味,肉質煎得好腍,咬落去嫩滑,夠晒肉汁,直接食已經好夠味😆因為本身已經有調味,如果想味道再豐富啲,可以點埋特製燒汁,伴菜有薯蓉同蕃茄仔🍅跟餐加$40 就有一個甜品🤤 極力推薦大家一定要試吓!淨係睇到凹凸嘅月球表面係咪估唔到入邊係咩嘢🤣入面原來係Tiramisu,綿滑嘅cream,入口即溶,配合埋濕軟嘅蛋糕,咖啡味香濃,唔會覺得苦,甜度適中亦唔會覺得膩,唔單止係適合打卡嘅甜品,食完都會超級滿足😆呢間絕對係水準高嘅餐廳👍🏻我哋坐喺近窗邊位置,可以望到海,而月亮燈營造一種浪漫嘅氣氛,餐廳其中一面牆有太空人嘅壁畫,而門口仲有個大型月亮打卡🌙 有興趣嘅朋友可以嚟試吓😆
Lunch set總共有六款選擇,包括餐湯或沙律
雜菜沙律🥗
沙律入邊有西柚,沙律菜配合柚子汁,好清新😆
蕃茄忌廉湯🍅
蕃茄味濃郁,酸味啱啱好,質地濃稠,幾開胃🤤
白酒蒜香雞絲意大利粉🍝
香煎羊架配薯蓉🥔