2022-11-18
德福廣場真係好耐冇嚟過,二期有個food court,入面咩款式都有,今日就嚟試咗一間叫台早古屋嘅台灣餐廳,台灣菜不外乎肉燥,牛肉麵等,佢哋呢度嘅所有美食都係台灣嘅特色菜,今日我哋就嗌左兩款主食同兩杯嘢飲🐔香酥大雞扒飯 $51: 超大塊嘅香酥雞扒,炸到金黃色,外脆內軟,肉質非常嫩,肉汁慢慢滲出,另外配有肉燥,肉燥嘅份量都算多,醬汁非常濃郁,令到整個飯既配料非常豐富,都只係$51👍🏻👍🏻🐷紅燒豬軟骨麵 $51:配菜都幾多,有生菜紅蘿蔔,白蘿蔔,滷水蛋等,湯底非常濃郁,好重牛肉湯底味,到主角豬軟骨,佢總共有三大件,其中有啲軟骨喺裏面,無論係肉或者軟骨,都炆到酥軟,好入味,性價比亦高😍😍🍓草莓綠茶 $24:野飲方面,若果你叫主食的話可以以半價購買台式飲品,我今次就嗌咗杯草莓綠茶,平時都比較少飲呢個味道嘅飲品,今次就即管叫嚟試吓,我叫咗少甜少冰,出奇地佢個味道幾特別,又唔錯,甜度方面啱啱好,士多啤梨味同綠茶味,各佔一半,飲落都幾清新😆🥛黑糖珍珠抹茶鮮奶 $38:另外呢一杯係黑糖珍珠抹茶鮮奶,賣相唔錯,分為兩層,係飲嘅時候搖一搖就可以,黑糖比例剛好,而抹茶鮮奶味道都香濃,所以整體都唔錯,而且都大
🥛黑糖珍珠抹茶鮮奶 $38:另外呢一杯係黑糖珍珠抹茶鮮奶,賣相唔錯,分為兩層,係飲嘅時候搖一搖就可以,黑糖比例剛好,而抹茶鮮奶味道都香濃,所以整體都唔錯,而且都大杯🤤