2023-07-09 18 views
放工去奧海城食野,food court 唔會太逼,坐得都舒服。我地揀咗海南雞飯、泰式炒雞肉金邊粉同泰式豬頸肉。另外跟餐加錢配咗單骨雞翼同無骨鳳爪。本身自己鍾意食海南雞飯,基本上見到餐廳有都會點😋餐廳既油飯大大碗,雞肉皮爽肉嫩,配埋黑醬油嚟食,好快就比我地清哂😂金邊粉有雞肉、煎蛋碎、紅蘿蔔絲、芽菜等,十分健康。而且食落唔太油膩又夠大碟,同朋友share食啱啱好~豬頸肉有少少燶邊所以比較脆,肥瘦適中,咬落爽口彈牙,抵食又好食。單骨雞翼上鋪咗炸蒜,食落更香口。冇骨鳳爪非常入味,味道比想像中辣,配上蔬菜之間加添一份清新,係唔錯既前菜。

Type of Meal
Dinner