2024-06-09
難以想像,food court叫嘅越南菜,居然可以引嚟唔少目光… 位於Airside嘅”越男仔 Express”,係其5樓Foodmuse的其中一間餐廳,但嘢食同其他”越男仔”分店類似,主力有”招牌精裝海南雞黃薑飯”、招牌湯底椰汁酸湯等。我哋先叫了”鎮店四鳥”,即是脆雞皮+手撕雞+雞件+香脆雞的椰汁酸湯檬粉,淨係佢白色嘅湯底已經引嚟唔少目光。呢個椰汁酸湯,係用上雞骨熬製的湯底,加入椰汁、酸子和醋等配料,椰香十足又唔會太酸,啱晒我呢啲怕酸嘅人。肉嘅份量好多,咁計落其實$96幾抵食。同樣吸引目光嘅有”皇牌小食拼盤(B)” - $89,當中包括越式蝦餅 3 件+越式炸春卷 2 件+蒜香牛油脆雞翼 2 隻。鮮艷十足,炸春卷夠熱又鬆脆,又足料,口感十足。牛油雞翼亦非常香口,蒜味牛油味都好夠。另外叫咗杯青瓜青檸梳打,唔甜之餘,相當清爽。幫我抬呢盤嘢埋位嘅時候,行過嘅人都望到實😂#devietson #越男仔 #越南美食 #越男仔九龍城店 #九龍城美食
另外叫咗杯青瓜青檸梳打,唔甜之餘,相當清爽。
幫我抬呢盤嘢埋位嘅時候,行過嘅人都望到實😂
#devietson
#越男仔