2022-06-27
北角開咗一間紫色主題嘅GIOVANNI PINA店,非常打卡!最主要係餐牌有好多都係意大利主題嘅食物~呢個品牌喺香港本身都有店舖,發現部份食物就係今次新出嘅!烤八爪魚海鮮墨魚汁意大利飯$268四色芝士手工薄餅(藍芝士、水牛芝士、巴馬臣芝士給羊奶芝士配蜜糖) $198意大利傳統肉醬千層麵$188呢幾款都超級推介,烤八爪魚海鮮墨魚汁意大利飯有新鮮墨魚汁係超香濃,而且上面有多款太大隻海鮮,連八爪魚都特別淋身,好吸引。四色芝士手工薄餅唔好睇落好似平平無奇,多款芝士口味再加上特別的蜜糖,味道香濃而且口感香脆!意大利傳統肉醬千層麵食得出係手工麵,而且肉醬咸香,口味濃郁。蒜片蕃茄白酒汁或馬天尼酒忌廉汁煮鮮青口配意大利脆包片$188 用上澳洲青口,平視喺餐廳我好少叫有青口嘅嘢,通常都係擔心好硬,好乾之類,但呢間店員極力推介我就試吓,真係超軟滑,加上我哋揀咗馬天尼酒忌廉汁,味道輕微甜香又清新,配搭埋多士就更加有層次!黑松露蛋黃醬配薯條$68呢款小食炸得金黃,黑松露醬配搭上味道相得益彰,提升味道。當然結尾就一定要試吓佢好出名嘅甜品意式蘋果撻$52 可以整返熱食,蘋果味道甜香十足,加上撻邊口感香脆,又唔會太
烤八爪魚海鮮墨魚汁意大利飯$268
意大利傳統肉醬千層麵$188
黑松露蛋黃醬配薯條$68
呢款小食炸得金黃,黑松露醬配搭上味道相得益彰,提升味道。
當然結尾就一定要試吓佢好出名嘅甜品
意式蘋果撻$52 可以整返熱食,蘋果味道甜香十足,加上撻邊口感香脆,又唔會太乾,口感一流。
12款精緻甜點$138
貪心少少可以一次過試勻多款甜品,如果佢有缺貨嘅情況,就會用其他款式甜品補上,無論打卡定係心多多,都係好好嘅選擇。
當然唔少得呢度最出色嘅朱古力/特色相關飲品
特色牛奶咖啡椰子$55 凍
朱古力咖啡$55 凍
凍朱古力$ 68
佢個朱古力味好香濃,原來係採用70度以上朱古力,唔會太甜但係就夠香。特別係朱古力咖啡,兩款味道都係50%,都好飲得出。而另外一款牛奶椰子咖啡椰子味都好突出,但係唔會蓋過咖啡香味,喜歡飲品都好推介!