2024-09-12
✨晴天原野鳳梨酥鳳梨酥嘅外形真係好似一個菠蘿咁,非常趣致!而且食落好好味添,食完第一舊又會忍唔住食第二舊😝✨焦糖布甸朱古力麻糬蛋糕新推出嘅焦糖布甸朱古力麻糬蛋糕,賣相幾吸引,焦糖又唔會太甜,蛋糕入邊仲有麻糬,食落口感好特別😛✨楊枝甘露盒子蛋糕幼滑嘅楊枝甘露mousse混合咗脆脆,加埋綿密蛋糕,整體楊枝甘露嘅味道好香又唔算好甜,口感好豐富😆✨超軟熟糯米糍糯米糍揀咗榛子脆脆、開心果、草莓脆脆、大甲芋泥脆脆、檸檬脆脆同阿華田脆脆,啲糯米糍超級軟熟,用刀叉切開一半之後,而且糯米糍皮薄餡多,食完2粒都唔會覺得好漏😜✨港式絲襪奶茶呢個奶茶樽仔好的骰,洗乾淨仲可以循環再用添,夠哂環保♻️奶茶口感香濃順滑,帶有微微嘅甜味,飲完之後心情特別好😆✨朱古力麻糬包一袋裏面會有五粒麻糬包,每粒麻糬包都好大舊添呀!個包中間有啲朱古力醬同麻糬,朱古力又唔會好甜,比我發現原來叮熱食仲好味😋✨麻糬曲奇麻糬口味有開心果、特濃朱古力粒粒、焙茶同芝士,口感彈牙且帶點煙韌,仲有唔同嘅味道,岩哂唔同人嘅口味😜
✨焦糖布甸朱古力麻糬蛋糕
✨楊枝甘露盒子蛋糕