2016-07-17 6318 views
忙碌嘅一星期終於完,有藉口同班姊妹去間環境好啲嘅餐廳食個飯飲杯野,有人提議mango tree,所以book 左位,唔洗等就入左去啦圓方唔算人流多,所以即使係friday night 都唔係full house, 呢度環境的確唔錯,坐得好闊落,同隔離枱有返咁上下距離,講是非都唔驚比人聽到(≧∇≦)前:Strawberry Mojito $98/each後:Lychee Mojito無苦酒味,完全係果汁咁,酸酸甜甜好好飲,非常開胃,連我呢個唔中意cocktail 嘅甜苦味嘅人都唔覺唔覺飲左人地半杯呢間餐廳有d pricey, 三個女仔都係叫幾個菜加個湯就算。冬蔭功 (9/10)正宗泰國味,香茅青檸鮮蝦嘅組合,完全勾起我喺曼谷飲冬蔭功嘅回憶。仲有四隻大蝦,真係好有肉地咖,同埋好彈牙,食得出係新鮮嘅!雞肉生菜包 (7/10)有豬牛雞可以揀,我地叫左雞肉,個味無咁香,所以爭少少,有香味但味道略淡。唔覺意食到辣椒,辣到我講唔到野又哭不出聲不過中意個生菜切到細細塊,啱晒女仔食,你知啦,有是塊菜太大塊,又食唔到咁多肉,個比例就會怪,細細塊就好易處理啦豬頸肉 (10/10) 必點!好 好 好 食。要趁
Mojito
前:Strawberry Mojito $98/each
後:Lychee Mojito

Tom  Yum  Gong
冬蔭功 (9/10)

仲有四隻大蝦,真係好有肉地咖,同埋好彈牙,食得出係新鮮嘅!
雞肉生菜包
雞肉生菜包 (7/10)
生菜包
豬頸肉
豬頸肉 (10/10) 必點!

好 好 好 食。要趁熱食,燒到外層香脆,入面juicy, 加埋個甜酸汁真係好食到。。。朋友用生菜包住食都話好食,大家可以試下XD
蠔餅
蠔餅(10/10)
絕對要比滿分,好香口,用左肥美嘅蠔仔,同廟街食到嘅唔同,呢個偏向鬆餅型,個蛋好鬆化,加埋d 配菜成碟都好豐富,不過有少少油,所以食到底都有d 停左手哈哈

覺得服務可以再好d, 我請waitress 幫我refill 水叫左3次先有人真係refill 水比我。。。忙嘅話我都會理解,但佢地就喺度傾閒計囉,呢度扣些少分

埋單一人都$300, 論好食我諗九龍城一定有好多間水準同佢差不多或者更好,但食環境都值得嘅,有海景,又坐得耐(因為無人排隊),唔洗刻意食慢d 博唔好比人趕走哈哈,偶爾一次都可以

2016-07-15
$300 (Dinner)
Mojito
Tom  Yum  Gong