2023-03-22
上星期Happy Friday同成班朋友出左去食飯飲野。首場揀左位於PP既BARHOUSE@wellwellwell。呢到日頭係TEAHOUSE,夜晚係BARHOUSE。裝修富現代感之餘空間好闊落,我鍾意佢啲掛牆既花燈,真係好靚💕雖然位於PP,但呢到啲野食定價合理,加上野食質素同環境都唔錯,以後又多一個食飯既好去處啦😌✨✨✨當晚我地嗌左好多野食,就咁飲飲食食吹下水又無左幾粒鐘,係好滿足既一餐🥰可惜我唔係附近返工,如果唔係可以得閒落黎happy hour😁 佢啲cocktails睇得又飲得,個甜味同酒味balance得好,好岩我飲🍹由於當晚試左太多野食,小食串燒主食意粉甜品都有嗌,我就重點介紹幾款我最鍾意既菜式啦。✨✨✨珍寶燒烤拼盤 $388(鮮龍蝦半隻、活元貝、鮮魷魚、鮮鮑魚、安格斯牛小排、雞肉串、牛脷串、燒茄子、金菠蘿)炭燒拼盤真係好抵食!3百幾蚊但有龍蝦元貝同鮑魚食真係好難得👍🏻款款新鮮,肉質彈牙。串燒每款有2件,雖然炭燒味無想像中咁重,但調味唔錯。菠蘿又多汁又甜😋慢煮法國鴨髀配香煎鵝肝 $238必嗌!鴨脾肉質好嫩,肉一撕即開。鵝肝香得黎質地細膩。本身嗌左一碟,但唔夠食要encor
裝修富現代感之餘空間好闊落,我鍾意佢啲掛牆既花燈,真係好靚💕 雖然位於PP,但呢到啲野食定價合理,
加上野食質素同環境都唔錯,以後又多一個食飯既好去處啦😌
✨✨✨
✨✨✨
珍寶燒烤拼盤 $388
慢煮法國鴨髀配香煎鵝肝 $238
必嗌!鴨脾肉質好嫩,肉一撕即開。鵝肝香得黎質地細膩。本身嗌左一碟,但唔夠食要encore多碟😆
海蜆蒜香橄欖油淮山麵 $138
海蜆鮮甜無沙,橄欖油加蒜味好香,成碟野好夠味,淮山麵口感爽滑彈牙😋
小食 :
牛油蒜香炸鮮魷 $68