2023-07-19
FUKURO 日式創新居酒屋🥰 值得一試🍶!- 壽司栗米餅 SUSHI TACO 🌮 $168薄脆餃子皮,包住新鮮刺身、帶有微酸醋飯、小量山葵蛋黃醬提鮮🤩🤩刺身有三文魚粒粒、油甘魚粒粒、三文魚籽、青瓜粒粒~作為餐前開胃小食,真係不錯😋😋- 香脆焦糖牛油粟米 CRISPY CARAMEL BUTTER CORN🌽 $98呢款係餐廳必點人氣招牌菜🔥粟米表面有一層薄薄焦糖脆皮,配合埋牛油鹹香🧈🍯令人一口接住一口咁食,雖然很肥很邪惡但我願意🥹😍- 帶子蜆肉蕎麥飯 SOBA MAI 🍲 $258蕎麥飯質地似意大利RISOTTO,口感煙韌😗雖然飯內有新鮮帶子、蜆肉海鮮,但蕎麥飯略嫌有點油膩🙈- 汁燒和牛沙巴當 WAGYU ZABUTON🍗 $338選取和牛位於肩部中心最好部位🥰入口嫩滑,牛味濃郁🐮另配上微辣山椒奶油,可以平衡返和牛濃郁味道😎😎✋- 和式雪糕三文治MONAKA ICE CREAM SNDWICH 🍨 $68雖然餐廳只得一款甜品選擇,但呢款甜品絕對帶來驚喜!🫢甜品由兩塊脆卜卜威化餅夾住雪糕🍦雪糕味道竟然係醬油味,口味特別,中間配上莓醬🍓整個甜品鹹鹹甜甜,味道十分特別🫣👏🏻📍 FUKUR
- 壽司栗米餅 SUSHI TACO 🌮 $168
刺身有三文魚粒粒、油甘魚粒粒、三文魚籽、青瓜粒粒~
作為餐前開胃小食,真係不錯😋😋
呢款係餐廳必點人氣招牌菜🔥
粟米表面有一層薄薄焦糖脆皮,配合埋牛油鹹香🧈🍯
令人一口接住一口咁食,雖然很肥很邪惡但我願意🥹😍
- 帶子蜆肉蕎麥飯 SOBA MAI 🍲 $258
蕎麥飯質地似意大利RISOTTO,口感煙韌😗
雖然飯內有新鮮帶子、蜆肉海鮮,但蕎麥飯略嫌有點油膩🙈
- 汁燒和牛沙巴當 WAGYU ZABUTON🍗 $338
選取和牛位於肩部中心最好部位🥰
入口嫩滑,牛味濃郁🐮
另配上微辣山椒奶油,可以平衡返和牛濃郁味道😎😎✋
雖然餐廳只得一款甜品選擇,但呢款甜品絕對帶來驚喜!🫢
甜品由兩塊脆卜卜威化餅夾住雪糕🍦
雪糕味道竟然係醬油味,口味特別,中間配上莓醬🍓
整個甜品鹹鹹甜甜,味道十分特別🫣👏🏻
📍 FUKURO - 中環
中環伊利近街1-5號永利大廈地舖