2021-08-12 1994 views
MOYO 一間係大館對面既韓式fusion 餐廳 環境係幾好 尤其呢頭收工 好啱約會約朋友 但餐廳大部份嘅椅子嘅都係高椅,可能會坐得比較辛苦。椰菜苗係一個甜甜地同埋有花生醬嘅汁炒成既,上面嘅紅蔥絲好甜,椰菜苗夠爽口,如果鍾意花生味,花生味都好重同真係落咗花生醬。呢個係CABONARA韓式年糕,可惜個CABONARA個味就唔太突出,反而係好重嘅芝士味,食落有啲似芝士年糕。但值得一讚既係個年糕口感煙韌彈牙。佢面頭仲有啲煙肉粗條,都幾夠鹹香。韓式牛肉嘅味道好夠,上面有白芝麻亦好香,嗰個菜加埋泡菜一齊食,有種似係食緊韓燒牛肉嘅感覺,份量偏少。另外叫咗個炸芋頭同埋番薯片,切得好薄,炸得夠脆,撈埋啲甜甜地嘅汁,個味整體唔錯。呢個黑松露芝士蛋糕都算係呢間鋪比較signature嘅甜品,但係其實黑松露就冇乜味,但都幾香香,芝士蛋糕就係普普通通,配搭埋一齊食都幾清新,但個價錢比較貴。
MOYO 一間係大館對面既韓式fusion 餐廳