2020-05-09
因為肺炎既關係都少左出街食飯,難得復活節連假就來懲罰下依間bookmark左好耐既黃店啦。蛋包泰式炒金邊粉伴扒大虎蝦($148)上碟係幾靚既,份量亦都幾大。不過金邊粉炒得有啲乾,虎蝦就正常,整體味道一般。風味炸薯條配蕃茄醬、黑松露醬及泰式甜辣醬($68)薯條份量多,而且到時熱辣辣好脆,炸得唔錯。但薯條最重要既薯味佢係冇既,好彩個黑松露醬幾好食搭救。泰式炸蝦餅($78)依個反而有驚喜,外面炸得脆而炸粉唔會太厚,入面既蝦膠口感彈牙有蝦味,值得一試。泰式青檸茶($40)& 凍特濃抹茶鮮奶($45)泰式青檸茶係用青檸糖漿所以唔可以走甜只能少甜,不過叫左少甜都係覺得好甜。茶味青檸味都冇特別出,表現普通。特濃抹茶鮮奶既抹茶真係好濃,即使冇調整甜度佢本身就已經好唔甜喇,鍾意抹茶既朋友可以一試。總評依到環境唔錯,坐得舒服,好適合朋友聚餐。食物方面就不過不失但都冇伏既,今次係因為有訂坐優惠,如果俾正價就未必太值喇。但見到佢假日都有lunch set,所以都可以試下既。
蛋包泰式炒金邊粉伴扒大虎蝦($148)
風味炸薯條配蕃茄醬、黑松露醬及泰式甜辣醬($68)
泰式炸蝦餅($78)
泰式青檸茶($40)& 凍特濃抹茶鮮奶($45)
總評