2022-07-02
今日同同事Farewell去咗食餐豪嘅Farewell Lunch🥂我地揀咗附近一間fusion 台灣菜,入到餐廳仲有好多打卡位😆 裝飾同燈光都好吸引✨♥ 話梅小山藥爽口淮山配上酸甜話梅汁,酸酸地好醒胃♥ 白滷水九孔鮑魚鮑魚好大隻咬落彈牙,配有甜不辣好味道😋♥ 蟹肉蛋白泡泡脆米金湯一上枱冇諗過係湯😂面頭蛋白泡泡好搶眼👀 好濃郁嘅蟹肉湯,一煲有6碗左右♥ 鹽酥波士頓龍蝦脆角豆金瓜好特別嘅一道菜,就好似食緊shakeshake甘😂 龍蝦新鮮內質彈牙,半碟油秋葵南瓜片米通好爽脆♥ 黑松露鮮百合花平時好少食到百合花呢個菜式,用黑松露奶油焗原來係咁夾好creamy♥ 燒香金鑽鳳梨芭樂安格斯牛小排牛小排肉質好嫩,未燒至全熟帶有油香夾著甜甜鳳梨好好開胃♥ 八斗子炒飯炒飯非常足料‼️除所有大大隻虎蝦,配料仲有北海道帶子、蟹肉、蟹子,食落啖啖肉😋仲有肉鬆我最愛🥰♥ Cocktail 🍹 紙醉金迷微風醉人汽球小女孩 打卡一流🥰♥ 紅棗杞子米水 好養生♡ 同同事都食到好飽到食唔落甜品😂 餐廳內有多個打卡位,用上桃紅色嘅燈飾夜晚黎食應該幾有氣氛同好Chill,銅鑼灣超高質嘅台灣菜‼️
♥ 話梅小山藥
爽口淮山配上酸甜話梅汁,酸酸地好醒胃
♥ 白滷水九孔鮑魚
鮑魚好大隻咬落彈牙,配有甜不辣好味道😋
♥ 蟹肉蛋白泡泡脆米金湯
♥ 鹽酥波士頓龍蝦脆角豆金瓜
♥ 黑松露鮮百合花
♥ 燒香金鑽鳳梨芭樂安格斯牛小排
牛小排肉質好嫩,未燒至全熟帶有油香夾著甜甜鳳梨好好開胃
♥ 八斗子炒飯
♥ Cocktail 🍹