2022-11-03
為左慶祝灣仔新鋪開張,每枱客人都有welcome food,每日款式都唔一樣,但就未知會做到幾時,如果想食就要快D去食啦。桂花糕 + 豆沙餅兩個甜品都唔會太甜,桂花糕食落口好清新,而且都有好香桂花味。豆沙餅內饀一咬就會爆出黎,絕對唔會因為係送既就厚皮少饀,而且內在有少少類似話梅既酸,都幾開胃。脆脆富貴紅米腸粉有配豉油同酸甜醬,但我就比較中意配豉油,可能因為係腸粉啦~ 內饀包左蝦卷,蝦都好爽口,唔會梅,而入面都唔會因為包左一層腸粉而軟曬,食落口都係有酥炸脆口既感覺。黑金流沙包其實就同出面茶樓好食既流沙包差不多,但佢外表就會比較特出D,用黎打卡一流。包都鬆軟,但會有飽肚感,而流沙饀都有流沙既效果出黎,而且唔會過份甜同有蛋黃既香味。絕對係一個合格既流沙包。肉鬆馬拉糕好好食既馬拉糕,諗唔到肉鬆同馬拉糕原來都可以禁夾,有咸甜咸甜既味道,令人好想不斷食落去。佢係肉鬆同馬拉糕中間好似揸左少少花生醬同煉奶,所以都有少少花生香同奶香。豆腐布丁唔會太甜,好重豆漿味,如果中意豆漿既話,應該都會幾中意食。
桂花糕 + 豆沙餅
脆脆富貴紅米腸粉
黑金流沙包
肉鬆馬拉糕
豆腐布丁
唔會太甜,好重豆漿味,如果中意豆漿既話,應該都會幾中意食。