2021-01-27
疫情關係六點後禁堂食,唯有周圍發掘下好味嘅下午茶啦!今次同閨蜜一齊慶祝生日感覺特別溫馨💜,平日嘅下午確實更加寧靜享受。呢度環境好闊落舒服,訂位嘅時候request左window seat, 因為知道可以望到西九龍嘅日落,一路傾偈一路嘆下午茶感覺好chill呀之前英式下午茶就食得多,中西合壁都係第一次,大大小小嘅蒸籠好cute,點心賣相好的骰精緻,仲有配合矜貴嘅食材,我覺得鹹點味道比較出色,印象最深刻嘅就係龍蝦肉配魚子醬同埋叉燒酥,而鍾意食甜品嘅我只係覺得一般,芝麻曲奇綠茶忌廉三文治就最有特色,其他甜品唔會好甜,不過整體份量似乎唔多夠,去到夜晚好快就肚餓要再食過😆Afternoon tea包每人一杯飲品,我哋叫左rose lychee tea同埋green popcorn tea,感覺茶比較match啲鹹點- W鮑魚撻- 龍蝦肉配魚子醬及桂花- 豬肉凍配蜜瓜及刁草油- W叉燒酥- XO醬大蝦豆腐甜點- 燕窩紅桑子芝士蛋糕- 柑桔造型蛋糕- 黑白芝麻卷- 楊枝甘露- 紅絲絨士多啤梨杯子蛋糕- 芝麻曲奇綠茶忌廉三文治溫馨提示:喺Klook買飲食券只需$494,而酒店價錢係$538+10%,某
鹹點
- 黑白芝麻卷
- 楊枝甘露
- 紅絲絨士多啤梨杯子蛋糕
- 芝麻曲奇綠茶忌廉三文治
溫馨提示:喺Klook買飲食券只需$494,而酒店價錢係$538+10%,某啲信用卡有九折。