2024-10-24 216 views
喺尖沙咀The One呢間好有feel嘅越南菜餐廳🥢,環境坐得舒服,而且呢度好多越南嘅店員👍🏻,感覺成個體驗都好正宗!.🐥牛油雞翼($78)牛油嘅香味超濃郁!配合埋雞翼本身酥脆嘅炸皮,脆卜卜又夠油香💥,夠晒邪惡。.🍊柚子海鮮沙律($88)有子嘅味道酸甜清爽,令到成個沙律好fresh。沙律裏面仲加入咗好多款香草🌿,有滿滿嘅東南亞風情。.🌱椒絲炒通菜($74)通菜夠爽口,而且份量都幾多,啱晒share食。炒出嚟夠香口😋,仲帶有少少辣味。.🦐鮮蝦米紙卷($56)講到越南嘢,唔少得要食米紙卷!同樣裏面包咗好有東南亞風情嘅香草調味😝,再加埋蝦肉,感覺夠健康、夠清爽。.🍋‍🟩青檸梳打($29)青檸嘅味道酸爽,配埋梳打好清新,啱晒越南菜嘅風味。.🍋鹹檸梳打($29)鹹檸好夾梳打,飲落甜甜鹹鹹嘅味道好開胃。
🐥牛油雞翼($78)
🍊柚子海鮮沙律($88)
🌱椒絲炒通菜($74)
🦐鮮蝦米紙卷($56)
🍋‍🟩青檸梳打($29)
青檸嘅味道酸爽,配埋梳打好清新,啱晒越南菜嘅風味。
🍋鹹檸梳打($29)
鹹檸好夾梳打,飲落甜甜鹹鹹嘅味道好開胃。
2024-10-14
Type of Meal