2019-06-08 430 views
上星期一個老友喺澳洲 回港渡假,梗係要盡地主之誼帶佢食一餐好嘢,呢間餐廳喺朋友圈都好有名氣,經侍應細心介紹幾款 合我倆心水菜式。第一款白菌焗田螺,滿滿一碟白雪雪,香氣撲鼻, 一只只大大隻田螺肉,鮮甜爽口。一份香煎鵝肝沙律,金黃亮麗,微微焦香襲人,鵝肝甘香軟綿綿。主菜係法式香草燒嫩羊仔鞍,一上枱賣上已經吸引,肉質酥酥軟軟的,迷人口感,蜜味濃甜,非凡 手藝,一絕。飲品調教得不俗。最後佢嘅甜品真係值得一讚,當你輕輕切開蛋糕時候,香甜流心,緩緩慢慢地飄出來,令你一面欣賞一面品嚐,非常享受,還伴有一個雪糕球,女孩子一定愛定了。這個晚上跟老友共度一個美好的時光,日後 我倆又多一個懷念日子了。輕鬆提示:酒精類飲品也不錯,可以試一試。

一份香煎鵝肝沙律,金黃亮麗,微微焦香襲人,鵝肝甘香軟綿綿。

飲品調教得不俗。

輕鬆提示:酒精類飲品也不錯,可以試一試。